Website statistieken, LetsStat X7

Verwacht - LiverseV01

Ga naar de inhoud

Verwacht

Bordeauxreeks nr. 59

Truus Roeygens (1964°) woont in Vlaams-Brabant.
In 1995 verscheen haar roman Sneeuw draagt geen vruchten bij Querido in Amsterdam.
Rijpe velden van vrolijkheid is haar poëziedebuut.
In de bundel zijn 42 gedichten ondergebracht in 4 hoofdstukken voorafgegaan door een intieme bespiegeling over angst tegenover vrolijkheid.
Tien gedichten in deze bundel verschenen eerder in Het Liegend Konijn (in 2018 en in 2020) en in verschillende bloemlezingen.
Haar gedicht Kleine nullen van Celsius won in 2019 de tweede prijs in de Turing Gedichtenwedstrijd.

Bordeauxreeks nr. 58

Rogier de Jong

Seinpost, de tweede bundel van Rogier de Jong, speelt zich niet af op Scheveningen en is ook niet per se zeewaardig, ondanks enkele Zeeuwse gedichten. De titel verwijst naar het verlangen van de dichter om poëtische signalen uit te zenden in een prozaïsche wereld.
Met argeloze verbazing beziet De Jong de dingen zich heen, om ze vervolgens op rake, onverbloemde wijze binnenstebuiten te keren en zo hun fenomenologische ziel bloot te leggen.
Hij doet dat op zo’n aanstekelijke manier, dat je zelf ook de neiging krijgt om met andere ogen naar je omgeving te kijken en daarin de kleine wondertjes te ontdekken die je tot dusver waren ontgaan.
‘Door de uitstekende, pretentieloze en ironische uitvoering een erg prikkelend gedicht’, aldus de jury van de Turing-poëziewedstrijd over het gedicht Waarom ik van spoorwegen houd.

Poëzie

Het overwogen woord - Ans Bouter (selectie en vertaling)

Een selectie van bekende en minder bekende prachtige lyrische gedichten van Engelse en Amerikaanse dichters.
Poëzie van Spenser, Marlowe,  Raleigh, Shakespeare, Pope, Blake, Wordsworth, Browning, Longfellow, Dickinson, Rossetti, Hardy, Housman, Kipling, Yeats, McCrae, Frost, Teasdale, Millay en Auden.
Deze bundel (548 pagina's) bevat zowel de Engelse als de Nederlandse tekst.
Poëzie

Een fietser op een plein - verzameld werk

Thom Schrijer is een relatieve laatkomer in de literatuur. Hij debuteerde pas als dichter nadat hij een carrière in het bedrijfsleven had afgesloten. Na dit debuut, met de bundel Lege schommels, die in 2000 verscheen, betoonde Schrijer zich een vruchtbaar dichter van wie al een jaar later een tweede bundel verscheen, onder de titel Uitvergroot. Zijn lijvige bundel Langs binnenpaden bevatte meer dan honderd gedichten. Hij publiceerde ook enkele kunstboeken. Schrijer maakt deel uit van het gezelschap De Mannen van Papier, dat regelmatig poëtische voorstelling op het toneel brengt. Zijn meest recente bundel, Een feest van afzien, verscheen in 2015 als nummer dertig in de Bordeauxreeks van Uitgeverij Liverse. Met Een fietser op een plein presenteert Liverse nu de verzamelde gedichten van Thom Schrijer, wiens werk vanaf zijn debuut in brede kring waardering geniet.
Proza

Wijngroen  - Gerard Bouma & Jan vd Geer

Intercom monologen tussen twee heren. Vragen, verwondering, bizarre ingevingen en verrassende zekerheden doemen op tijdens deze monologen.
Zij passeren goed hoorbaar de revue. Elke week zijn de auteurs deelgenoot van elkaars verhelderende inzichten, onverwachte ontmoetingen, bekentenissen en broeiende vergezichten. Dit boek is voor lezers die glim willen lachen om verwenwoorden en die bij schurende en prikkelende zinnen gaan flonkeren als een gepoetste kogel.

Intercommonologen. Een nieuw genre wordt ingeluid. Een waardige plaatsvervanger voor overmatig alcoholgebruik of het gedurende bloedhete dagen achterlaten van baby’s en honden in afgesloten auto’s.
Luister naar de stem uit de intercom, luister goed naar het inkomend bericht. Het vertelt het verhaal van deze dag.
Proza

Talent op drift - Linda Wouters

Het levensverhaal van David Rodriguez. De Amerikaans-Dordtse zanger
Nog geen afbeelding beschikbaar
Proza

Van A tot Z, of toch bijna - Lieven Vandekerckhove

Ook deze vehalenbundel is een debuut van deze Gentse professor
Nog geen afbeelding beschikbaar
Proza

Putain, putain - Dick Gebuys

Een nieuwe bundel verhalen en belevenissen van deze Limburgse veel schrijver.
Proza

Verhalen en bespiegelingen van het  Perengenootschap - Wim van Pelt

Met een inleiding van de Dordtse AD-columnist Kees Thies

Kees Klok zegt: Veelzijdig columnist Wim van Pelt heeft met het door hem opgerichte Perengenootschap van de Zwijndrechtse Waard een belangrijke bijdrage geleverd tot het behoud van het schilderachtige Perenlaantje in Hendrik-Ido-Ambacht. Tegenwoordig zet hij zich in om het werk van de in 1998 overleden kunstenaar Arie Wols bredere bekendheid te geven.
 

Mohammed Benzakour vermeldt: Rake observaties en reflecties in een fraaie stijl van een betrokken observant.
 

René Kerkhoven deelt mede: Met een in kleurrijke inkt gedoopte pen schreef Wim de afgelopen jaren columns, gedichten en beschouwingen met een lokaal accent. Al met al heeft dit geleid tot deze prachtige bundel, waarin ernst, humor, maatschappelijke betrokkenheid, Zoutewelle peren en liederlijke gedachten om voorrang strijden. Een aanrader van jewelste!
Terug naar de inhoud